Gondolatok Vona Gábor „madarat tolláról, pártot plakátjáról” blogbejegyzéséről


Vona Gábor feltűnésekor úgy gondoltuk, hogy éretlen arra a politikai szerepre, amit merész célként kitűzött magának. A hozzá csatlakozók azonban reménykedtek, hogy a Jobbik armatúrája alatt, a közvélemény véleménye alapján is retardáltnak tűnő ember, legalább elismert politikussá válhat.

A feltételezés tévedés volt, aminek árát most megfizetik elbizonytalanított követői.

Amikor Makovecz Imre a CÖF megalapítása előtt összehívott találkozón megkérdezte Vonát, hogy hajlandó-e jobboldali színekben kiállni, Gyurcsány abnormális országlása ellen, demonstrálni a teljes összefogást, határozottan nemmel válaszolt. Láthatóan jobbnak tartotta Orbán Viktornál képességeit, majd Makovecz Imre kérésére távozott.

Gyerekes elképzelése, hogy egy csapásra a jobboldal élére kerülhet egója miatt, hosszútávon is kudarcba fulladt. A megjelenített jobbikos plakátra utalva „józan ésszel” az elmúlt tanulságos évek alatt odafigyeléssel, sokat tanulhatott volna a politika tudományából. Ezzel szemben idézve a magyar közmondást „türelem rózsát terem” levetkőzve az önmegtartóztatást, hisztis gyerekké vált, aminek a lényege, hogy amit akarok, azonnal megszerzem. A mindenáron embere, megtagadta radikális felfogását és most megpróbál néppárti szerepben tetszelegni. Így aztán felmerül a kérdés, hogy a Jobbik plakátján lévő „józan ésszel” szöveg igaznak tűnhet-e? A megjelentetett másik szlogen „magyar szívvel” vajon miért feltételezi annak hiányát állampolgáraink döntő többségéből? Magyarországon nincs szükség szívátültetésre! Nézzük a harmadik ”tiszta kézzel” feliratot. Milyen kéz volt az, amely az eddigi identitás megtagadása mellett, valószínűleg megszegve a törvényi előírásokat piacra dobta a pártot? Ugyanakkor Vona Gábor érezhetően éjjel-nappal gyönyörködik azokban a plakátokban, amelyek oligarcha barátjának bőkezűségéből fakadnak.

Az általa választott blog cím visszaüt, mert más tollával ékeskedik. Képzelt szakmai tudással kinyilatkoztatja, hogy a Jobbik plakátjai kreativitásban messze túlszárnyalják a CÖF-ét. Szerintünk viszont a ki tudja milyen pénzből eddig megjelentetett plakátok, kizárólag a hatalom megszerzésének vágyát tükrözik. A Jobbik kínlódásának folyamatát sikeres plakátbéli bohócunk mosolya kíséri. Látjuk, hogy szellemi honvédőink ötleteit nem szégyelli átvenni a Vona-féle párt, lásd a 2010 és 2014-es „Társadalmi Szerződés” innovációnkat. Vona Gábor blogjának végén hamisan csengő kérdést tesz fel.

Helyesebb lett volna így kérdezni:

Rögeszmés hatalomvágy vagy nemzeti összetartás?

Ez a kérdés válasszatok!

Csizmadia László

https://civilosszefogas.blogstar.hu/./pages/civilosszefogas/contents/blog/40041/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?