Sikeresen léptek fel a nemezeti civilek Brüsszelben


Ismét hallatták hangjukat a nemzeti civilek az Európai Parlament Szakbizottságában.

Idén október hónapban ismételten az Európai Parlament Petíciós Bizottságához fordult a CÖF-CÖKA abból a célból, hogy a magyar, nemzetben gondolkodó civilek javaslatai is Strasbourg és Brüsszel előtt is ismertek legyen.

Indítványunkban rámutattunk arra, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) és más nemzetközi szervezetek korábbi becslései alapján 2014 óta több, mint 15 ezer migráns és menekült fulladt bele a Földközi-tengerbe, miközben megpróbáltak Európába átjutni, amely kialakult helyzet és gyakorlat – az éppen két esztendeje tetőző, akkor egész kontinensünket elborító migrációs válság nyomán – humanitárius katasztrófát idézett elő a térségben.

Az érintett folyamatban, illetve abban a kérdésben, hogy a Földközi-tengeren működő NGO-hajókkal, illetve migránsmentő civil szervezetekkel kapcsolatos átláthatósági aggályok és nemzetbiztonsági jelentőségű kérdések tisztázásra szorulnak, rámutattunk az Európai Bizottság és Brüsszel felelősségére.

Megkeresésünkre Cecilia Vikström, a Petíció Bizottság elnöke konstruktív válaszában rámutatott, hogy a Szakbizottság befogadta a CÖF-CÖKA beadványát és a feltárt probléma kapcsán felkérte az Európai Bizottságot előzetes vizsgálatra. Jelezte továbbá a testület elnöke, hogy az Európai Parlament környezetvédelmi és közegészségügyi bizottsága külön is foglalkozik a CÖF-CÖKA által felvetett, vonatkozó problémával.

Ez fontos előrelépés a CÖF-CÖKA számára is, amely alapján joggal reménykedhetünk abban, hogy az újkori népvándorlás kapcsán végre Brüsszel is elismeri saját felelősségét, hiszen valljuk, hogy az Unió valamennyi polgárának joga van megismerni a teljes igazságot az EU eddigi talán legsúlyosabb válsága kapcsán.

CÖF-CÖKA vezetősége

https://civilosszefogas.blogstar.hu/./pages/civilosszefogas/contents/blog/44614/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?