A betelepítésért dolgozik a LIBE Bizottság

A LIBE (Claude Moraes) 2018. június 22-ei állásfoglalása utal „Az EU cselekvési terve a migránscsempészet ellen (2015–2020)” c. 2015-ös dokumentumra, amely határozottabb európai fellépést ígér a migránsok csempészetével szemben: a hajók azonosításával, elfogásával és megsemmisítésével, a profit megvonásával a csempészektől, hatékonyabb információgyűjtéssel és megosztással, de a migránsoknak nyújtott segítség fontosságát is kiemeli. „Az EU-nak fokoznia kell az erőfeszítéseket a csempészett migránsoknak, különösen az olyan kiszolgáltatott csoportoknak, mint a nőknek és a gyerekeknek nyújtott segítség és védelem terén.” A migránsok folyamatos segítését nem is akadályozza az Unió, ugyanakkor számos törekvés, elképzelés a migránscsempészet („taxiztatás”) felszámolása tekintetében megbukott.

A LIBE állásfoglalása emellett utal az Európai Parlament 2018. április 18-án hozott (maradéktalanul migrációpárti) állásfoglalására. Az EP-állásfoglalás címe: „Az ENSZ biztonságos, rendezett és szabályos migrációról, illetve a menekültekről szóló globális megállapodásai terén elért haladásról”, amely a többi közt határozottan támogatja a menekültekről és a migránsokról szóló New York-i nyilatkozat célkitűzéseit, valamint ezeknek megfelelően a globális irányítási rendszer fejlesztésére, a nemzetközi migráció, az emberi mobilitás, a tömeges menekültáram és az elhúzódó menekültügyi helyzetek fokozott összehangolását. Az áprilisi dokumentum támogatja továbbá a menekültek és migránsok jogai védelmének fontosságát egyértelműen körvonalazó tartós megoldások és megközelítések kialakítására irányuló megfelelő folyamatot”.

A LIBE dokumentuma gyakorlatilag kiáll a migrációs folyamat segítése mellett, és felszólítja az Európai Bizottságot, hogy iránymutatást fogadjon el arra vonatkozóan, hogy a tagállamok implementálják azt a segítési irányelv 1. cikk (1) bekezdés b) pontját és 1. cikk (2) bekezdését is magába foglalóan – specifikálva a segítés mindazon formáit, amelyek nem kriminalizálhatók EU-tagállamok által, a segítés büntetőjogi szabályozásának nagyobb konzisztenciáját biztosítva. Az irányelvvel összefüggésben, a tagállamoknak át kell ültetniük a nemzeti jogukba, hogy a humanitárius segítségnyújtás e tekintetben mentességet élvez, és nem képezheti alapját semmilyen büntetőjogi felelősségre vonásnak.

1
https://civilosszefogas.blogstar.hu/./pages/civilosszefogas/contents/blog/55140/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-04 12:08:25
Az nem lehet, hogy az ezt a "neves" bizottságot vezető, Sargentini nevű, Soros-csicska, idióta boszorkány egy gyengeelméjű, pszichiátriai szökevény ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?